top of page
Riekie de Bresser & Gerard  van Summeren
Riekie de Bresser & Gerard  van Summeren

za 07 sep

|

Oost-, West- en Middelbeers

Riekie de Bresser & Gerard van Summeren

Riekie: Schilderen met kleur en gevoel werkt rustgevend Gerard: Kunst en Ambacht komen samen in zijn houtsculpturen

Tijd en locatie

1 andere datums

07 sep 2024, 13:00 – 17:00

Oost-, West- en Middelbeers, Willibrordstraat 25, 5091 CC Oost-, West- en Middelbeers, Nederland

Over het evenement

Riekie schildert al vanaf haar 25e levensjaar. Zij heeft in Oirschot 12 jaar een cursus gevolgd, waarna zij 8 jaar de kunstacademie in Arendonk heeft gedaan.

Materialen die zij bij het schilderen voornamelijk gebruikt zijn acryl en olieverf alsmede pastelkrijt. Daarnaast werkt zij ook met andere materialen zoals textiel en pasta.

Haar grootste passie is het schilderen met kleuren in vele variaties.

Gerard is geboren te Oirschot in 1947 en woont nu  in Best. Hij is vader van een zoon, opa van 3 kleinkinderen. Gedurende mijn werkende leven is houtbewerking altijd een rode draad door geweest. Hij werkte zowel als timmerman, maar ook als houtsnijder. Houtbewerking zit dan ook echt in zijn bloed. Na zijn pensionering kwam er meer tijd vrij voor mijn hobby beeldhouwen in hout. Hier in heb ik mij verder in kunnen ontwikkelen. Zowel thuis als in clubverband bij Houtsnij club Oirschot Best en Kunst in Ambacht Tilburg die nu is opgeheven. Met zes mensen zijn zij door gegaan in Lage Mierde. Zijn werk varieert van sculpturen en figuren. De houtsoorten die hij gebruikt, komen zowel uit Nederland als buitenland.

Deel dit evenement

bottom of page