top of page
Pigment Plus
Pigment Plus

za 24 jun

|

Willibrordstraat 25, 5091 CC Oost-, West- en Middelbeers, Nederland

Pigment Plus

24 t/m 25 Juni Deelnemers: Meggy van Hoof, Hetty de Haan, Anny van Gestel, Fred Bleijs, Maaike Schunck, en Suzanne Grem

Tijd en locatie

24 jun 2023, 13:00 – 25 jun 2023, 17:00

Willibrordstraat 25, 5091 CC Oost-, West- en Middelbeers, Nederland

Over het evenement

Beeldhouwwerk en Schilderijen 

Pigment PLUS

Voor deze expositie was Meggy van Hoof de initiatiefneemster. Zij is beeldend kunstenaar beeldhouwen en ruimtelijke kunst. Ze kwam met de vraag of we, Pigment, de mogelijkheid zagen zitten om een gezamenlijk expositie op te zetten. Al snel was duidelijk dat iedereen hiervoor in was. Hetty de Haan werd benaderd want zij is ook vaak van de partij als Pigment exposeert. Alles was snel in kannen en kruiken en er werden afspraken gemaakt voor de expositie van Pigment PLUS. De Coronatijd heeft wel voor enig uitstel gezorgd maar we hebben ons daardoor niet uit het veld laten slaan en zullen er staan op 24 en 25 juni.

Laten we ons even voorstellen:

Beelden: Meggy van Hoof en Hetty de Haan

Meggy van Hoof

In 2017 ben ik met natuursteen kappen begonnen. Materiaal dat me geweldig aansprak. Als gevolg voor mijn fascinatie voor vormen en de verassende eigenschappen van de stenen, waarin een beeld tot stand komt, was de reden voor mij dat ik naar de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk ben gegaan. Ik volg daar reeds vier jaar de opleiding Beeldhouwen en Ruimtelijke Kunst. Mede daardoor leerde ik ook werken met andere materialen, waaronder gips – hout – klei, enz. Dit alles heeft geleid tot interessante werken met zeer uiteenlopende objecten.

Hetty de Haan

Ik heb een passie voor schilderen en beeldhouwen.

Mijn interesse voor beeldhouwen is gaandeweg gekomen omdat ik graag vormen wilde maken die uitnodigen om aan te raken, en beeldhouwen gaf mij meer vrijheid in mijn expressie.

De ruwe vorm van de steen is voor mij het uitgangspunt en vandaaruit ga ik op gevoel verder.

Het eindresultaat is een abstracte vorm met een vloeiend lijnenspel.

Schilderijen: Anny van Gestel, Maaike Schunck, Suzanne Grem en Fred Bleijs

Anny van Gestel

In een harmonieus kleurenpallet tracht ik een sfeer te creëren die de toeschouwer raakt.  Laag over laag, experimenteren, en daardoor ontplooien blijft een uitdaging.

Abstracte kunst laat zich niet zo makkelijk definiëren. De vertaling van abstraheren is voor mij: afstand nemen van de werkelijkheid.  In een abstract schilderij reflecteert de harmonie of disharmonie. De ordening of juist de chaos in een compositie van kleuren, ritme en vormen.

Verwondering zorgt voor een hele pure waarneming. Als je de kunst van het verwonderen verstaat, ben je in staat de wereld met andere ogen te zien, en nieuwe ontdekkingen te doen. Feit voor mij is: dat abstracte Kunst tijdloos en boeiend blijft. Mijn schilderijen zijn in acryl- en olieverf.

In alle vrijheid creëren naar je hart!

Maaike Schunck

De creatieve geest achter SchunckArt is Maaike Hendriks-Schunck.

Ik studeerde in juni 2007 af aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk.

Na mijn afstuderen richtte ik met drie mede-examenkandidaten de schildersgroep Pigment op. Sinds 2017 ben ik weer begonnen aan de Academie in de 5-jarige opleiding Levend Model en Portret. 2023 is het eindexamen met het thema, mijn dochter Muze. In een bijzondere periode van haar leven als eindexamenproject. Na jaren opleiding met in het begin redelijk veel figuratief werk, startte de zoektocht naar de balans in de figuratieve abstractie. Sinds de opleiding ‘levend model’ ben ik gegrepen door het proberen over te brengen van menselijke emotie op het doek, dit is vooral te zien tijdens deze expositie.

Suzanne Grem

Ik vind het altijd extra leuk om weer te exposeren tegenover haar oude basisschool. Ik schilder al zo’n 25 jaar. Mijn passie ligt bij reizen en vind het heerlijk om me onder te dompelen in andere culturen. Op die reizen naar verschillende mooie plekken in de wereld, maak ik foto’s die ik later omzet in een schilderij, mijn reisverhalen in olieverf.

Het is mijn uitdaging om met de juiste penseelstreek, compositie en kleur een impressie te geven van wat indruk gemaakt heeft. Ik wil daarbij de kijker ook het gevoel van dat moment meegeven.

Wilt u ook mee op reis?  Komt u dan kijken naar mijn olieverfschilderijen en laat u meevoeren.

Fred Bleijs

Al verschillende jaren ben ik aan het werk en heb alweer verschillende exposities achter de rug. Het werken op het doek blijft me boeien. Hierbij is het kleurenaspect erg belangrijk. Ik hou ervan om uitgesproken kleuren te gebruiken. Toch maak ik ook werk wat ingetogener is. Hierbij werk ik met zowel olieverf als acryl of beide. Mijn werk is ruimtelijk abstract.  Het enthousiasme wat ik ervaar tijdens het werken hoop ik jullie terug te laten voelen in zijn werk tijdens onze expositie. De materie brengt mij vanzelf in vervoering om een nieuw werk op het doek te boetseren. De zoektocht naar de eindfase is voor mij al een fantastische beleving ondanks dat hij vaak gepaard gaat met menig stoeipartij. De strijd zorgt ervoor dat uiteindelijk een voldoening berust in het eindproduct. Zeker het kleurgebruik blijft hierbij, een speurtocht.

Ondertussen ben ik me verder aan het ontwikkelen in model en portret. Ook dit is weer een wandeling door het ongewisse.

Deel dit evenement

bottom of page