top of page
Mieke de Kok en Hans van Eerd
Mieke de Kok en Hans van Eerd

zo 15 okt

|

Willibrordstraat 25, 5091 CC Oost-, West- en Middelbeers, Nederland

Mieke de Kok en Hans van Eerd

7-8 Oktober en 14-15 Oktober. Deelnemers; Mieke de Kok en Hans van Eerd.

Tijd en locatie

15 okt 2023, 11:00 – 17:00

Willibrordstraat 25, 5091 CC Oost-, West- en Middelbeers, Nederland

Over het evenement

Mieke de Kok.

Mieke (1965) is gegrepen door het scheppen van beelden, geïnspireerd door de eerste tekeningen van de jongste kinderen. "Koppoters". Een stevige kop op lange ranke poten.

Zij  gaat voor Kunst in zijn puurste vorm, los van vooroordelen, van pretenties en van persoonlijke voorkeuren. Kijken naar je omgeving door de ogen van een kind.   Een kind dat waardevrij de handen kan laten spreken, dat zich ongepolijst, ongedwongen, soms zelfs onbezonnen kan laten gaan in een vaak wonderlijk creatief proces.

In een wereld van polarisatie, van voortdurende strijd van meningen en gevoeligheden en van ellebogenwerk, is de eerlijkheid en de transparantie van een kind een baken voor ons allemaal, ook voor de Kunst. Haar inspiratie komt voort uit die verzoenende gedachte.

Mieke maakt beelden van brons en van papier-maché.

Bouwjaar 1965, al jarenlang werkzaam in het onderwijs.  Opgeleid in Tilburg als docent Handvaardigheid.   In de leer van mijn toenmalige docent, beeldend kunstenaar Hans van Eerd uit Oirschot.

Vanuit die eerste vormen (Koppoters)  wil zij juist bij jonge kinderen de passie voor creativiteit verder stimuleren. Dat doet zij als atelierpedagoog. Iets moois maken met je handen vergroot het zelfvertrouwen.C

Hans van Eerd

Als beeldhouwer werkt  hij in zowel brons als hout en diverse andere materialen, waarbij hij naast het boetseren in was, diverse bestaande, vooral organische materialen, assemblerend gebruikt.

Hierdoor ontstaan verstilde beelden met een sterke zeggingskracht. Samen met een transparante en open ruimte, leidt dit tot een duidelijk “eigen” herkenbare beeldtaal in zijn gehele oeuvre.

Een oeuvre, themagericht op; “reizen in tijd en ruimte” en “communicatie”.

Hans van Eerd

De Moriaan 5

5688 ER Oirschot

tel. 0499-572042

www.hansvaneerd.nl

Deel dit evenement

bottom of page