top of page
kunstgroep “StiphoutArt”.
kunstgroep “StiphoutArt”.

zo 21 mei

|

Willibrordstraat 25, 5091 CC Oost-, West- en Middelbeers, Nederland

kunstgroep “StiphoutArt”.

20 t/m 21 mei 2023 Deelnemers: Marjo van den Burgt, Anita Roijackers, Olaf Sijmens, Elie de Bruyn-v.d. Ven

Tijd en locatie

21 mei 2023, 11:00 – 17:00

Willibrordstraat 25, 5091 CC Oost-, West- en Middelbeers, Nederland

Over het evenement

Marjo vd Burgt

Marjo v.d. Burgt is pas op latere leeftijd begonnen met schilderen. Zij volgde schilderlessen op de Academie voor Realistische Schilderkunst van Peter Dillen en kreeg privé onderricht van de Helmondse kunstenaar Jo Manders.

Haar grote liefde gaat uit naar de oude meesters van de fijnschilderkunst. Met grote zorg stelt zij een compositie samen waarbij ze gebruik maakt van haar grote verzameling oude gebruiksvoorwerpen. Deze zijn vooral gekenmerkt door de tand destijds, die heeft er flink aan geknaagd. Met groot vakmanschap gaat zij op linnen en met olieverf aan de slag. Marjo beoefent de schilderkunst vanuit een groot respect voor het ambacht. Zo ontwerpt zij zelf haar lijsten, maakt zen en kleurt ze in de sfeer van het werk. Marjo exposeert al jaren door heel Nederland.

Anita Roijackers

Ik wil graag een expressionistische, abstracte stijl in mijn werk maar ook organische vormen en beweging. Voor mij is schilderen constant een manier van experimenteren en onderzoeken. Ik hou van werken in lagen, de verf zijn gang laten gaan. Kleur, contrast en compositie zijn ook erg belangrijk voor mij. Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven maar vooral uit de natuur. In mijn expressieve schilderijen ga ik om met vrijheid, vergankelijkheid maar ook nieuw leven, beweging maar ook stilte, balans en disbalans, kwetsbaarheid maar ook kracht. Het is een organisch proces van vallen, opstaan en toeval.

Olaf  Sijmens

Lange tijd heb ik voor de klas gestaan als docent Bouwkunde. Na een kort uitstapje naar de orgelbouw, ben ik weer terug in het onderwijs. Ik geef nu les in techniek en handvaardigheid binnen het voortgezet speciaal onderwijs. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan beeldhouwen.

Ongeveer 14 jaar geleden werd ik met het "beeldhouw-virus" aangestoken, tijdens een zomerworkshop door kunstenaars uit Zimbambwe. Ik volgde daarna nog lessen om vertrouwder te worden met de verschillende gereedschappen en technieken, maar ik kan mezelf vooral auto-didact noemen.

Mens en natuur vormen vaak mijn bron van inspiratie. Daarbij werk ik zowel figuratief als abstract. Voornamelijk in steen en soms in hout, waarbij ik me laat leiden door de vorm van het materiaal.

Ik maak deel uit van de Vresselse Beeldhouwers en ben aangesloten bij Kunstgroep Stiphout.

Elie de Bruyn-v.d. Ven

Ik ben Elie de Bruyn-v.d. Ven, geboren te Stiphout 25 september 1950. Ik ben gestart met basistekenen bij Jo Manders, kunstschilder. Jo was een bekende van mij en wist mij te inspireren en te motiveren.

Na het tekenen raakte ik geïnteresseerd in het schilderen. Eerst aquarelleren en daarna met acrylverf op doek. Nadat ik in 1993 in Ghana ben geweest heeft Jo Manders mij gemotiveerd om iets met deze indrukken te doen. Hieruit kwamen de eerste resultaten.

Deel dit evenement

bottom of page