top of page
Expositie ‘Trilogy’
Expositie ‘Trilogy’

zo 02 apr

|

Oost-, West- en Middelbeers

Expositie ‘Trilogy’

1 april 13:00-17:00 2 april 11:00-17:00 Deelnemers: Teo Baehler, en Peterjan Prinsen en Marie - Anne Fleskens

Tijd en locatie

02 apr 2023, 11:00 – 17:00

Oost-, West- en Middelbeers, Willibrordstraat 25, 5091 CC Oost-, West- en Middelbeers, Nederland

Over het evenement

Teo Baehler

Teo Behler(Ascona, CH) is gefascineerd door kunstvormen die abstractie met concreetheid verbinden. Zijn nieuwsgierigheid word aangewakkerd en daagt hem uit tot onderzoeken. Hij wordt gefocust, stelt zich vragen en ervaart dit als een avontuurlijk moment. Met zijn nieuwe sculpturenserie BROODT wil hij dit gevoel uitdrukken. Voor zijn werken gebruikt hij rogge-karwij brood dat hij in plakken snijdt, waarmee hij de oorspronkelijke vorm kan transformeren. Op zijn eigenzinnige wijze zoekt hij een balans tussen echtheid en vervreemding en geeft aan het dagelijkse brood een nieuw betekenis.

Www.teobaehler.com

Peterjan Prinsen

Peterjan Prinsen (Oirschot) is als fotograaf in 2013 gaan schilderen om meer zeggingskracht in zijn figuratieve beelden te kunnen leggen. Eenmaal afgestudeerd als kunstschilder laat het schilderen hem niet meer los. En los is ook zijn penseeltoets, waarmee hij de figuratie op zijn doeken globaal opzet, vervolgens verfijnt en verrijkt met abstracte en vervreemdende elementen. Een enkele keer vertoont zijn werk surrealistische trekken. Zijn inspiratie haalt hij uit z’n directe omgeving, de natuur, z’n fotoarchief of z’n fantasie. Van portret tot landschap, van menselijke figuren tot stilleven, geen enkel thema is hem te gek. Peterjan schildert in olieverf op doek of linnen, met een steunkleur in acryl als ondergrond.

www.pjprinsen.nl

Marie - Anne  Fleskens

Marie - Anne  Fleskens (Geldrop) volgde op latere leeftijd de kunstacademie waar zij bevlogen raakte door klei met zijn haast onbegrensde mogelijkheden. Klei is voor haar het ultieme materiaal om haar boodschap over te brengen. Vooral porselein is haar favoriet omdat de uitstraling hiervan nog beter de kwetsbaarheid en verfijning van haar werk accentueert en het verstilde effect ervan versterkt. De natuur is haar grootste inspiratiebron waarbij haar fascinatie uitgaat naar de kringloop van het leven, het nieuwe leven wat zich aandient en de vergankelijkheid ervan.

Deel dit evenement

bottom of page