5 kunstenaars presenteren hun passie

12 t/m 13 november 2016

Deelnemers

Erika, Giens, Jose, Loes, Saskia

Schilderijen, Mixed Media

5 kunstenaars  presenteren hun passie  -   schilderijen in olieverf en acryl en mixed media
Deelnemers : Erika Merks uit  Middelbeers, Giens van der Burgt uit Uden, José Achtereekte-Brouwer uit  Drunen, Loes Linnartz uit  Waalre, Saskia Scheepens uit Uden

De exposanten kennen elkaar van hun opleiding schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Tijdens de specialisatiefase zijn zij ieder hun eigen weg gegaan, zowel qua thema, materiaalkeuze als werkwijze. Het belooft dan ook een verrassende expositie te worden!

Erika begon in 2004 met een ontdekkingsreis naar de mogelijkheden die het schilderen biedt om vorm te geven aan wat er in haar omgaat. Zij laat zich inspireren door indrukken die ze opdoet bij natuurreizen, waaronder zeekayak expedities. Haar abstracte werk wordt niet zozeer gekenmerkt door een bepaalde stijl; die zou haar teveel beperken. Ze maakt gebruik van olieverf en acryl, maar ook van uiteenlopende natuurlijke materialen, zoals hout, zand en metaal.
www.erikamerks.nl

Giens interesseert zich voor de mens met al zijn bezigheden in zijn omgeving. Als uitgangspunt maakt ze foto's van onderwerpen die haar aanspreken. Deze foto's bewerkt en verdraait zij op de computer zodat er een geheel ander beeld ontstaat, zowel qua kleur als onderwerp. In haar doeken zit levendigheid, schoonheid, licht en donker, verbrokkeling en vervreemding, maar vooral verdraaiing van de werkelijkheid. Voor informatie of een bezoek aan haar atelier, bel 0413 265260. giensvdb@gmail.com

José is landschapsschilder. Zij laat zich inspireren door de natuur. Regelmatig schildert zij landschappen “plein-air”.  De ervaring van de natuur, de geuren, de wind, het weer, de kleuren en de lichtval voegen iets essentieels toe aan de sfeer van haar olieverfschilderijen.  José zoekt in haar vaak kleine olieverfschilderijen naar een goede balans tussen materie en transparantie, licht- en kleurenspel.
www.joseachtereekte.nl    

Voor Loes is de belangrijkste inspiratiebron architectuur, zowel het exterieur als het interieur. Om in haar werk een tegenstelling te creëren met de strakke lijnen van de architectuur wordt de eerste laag op een losse, expressieve wijze opgezet. Op deze manier schept Loes nieuwe beelden. Ze gaat uit van foto’s die ze zelf genomen heeft.  Loes werkt op doek met olieverf en/of acryl.
www.loeslinnartz.wordpress.com

Saskia  is gefascineerd door het creëren van ruimtelijke schilderijen. Ruimtes die je kunt gaan ontdekken en waarin je kunt verdwijnen.  Realistische beelden waarin perspectief en lijnenspel een belangrijke rol spelen, worden teruggebracht tot de kern. Saskia werkt met olieverf en gemengde technieken en combineert transparante onderschilderingen met pasteuze vlakken. Zo ontstaan intrigerende en gelaagde beelden, die de fantasie van de kijker alle ruimte laten.
saskia.scheepens@home.nl