Peintura

16 t/m 17 november 2019

Deelnemers

Jan Hems, Peter Heuvelmans, Susan Hoeks- Liebregts, Marcel Noordman en Jan van Rijen.

Diverse schilderijen,stijlen lopen sterk uiteen, van figuratief tot abstract. De grote vari√ęteit aan schilderwerken en -technieken maakt deze expositie tot een boeiend geheel.

Schildersgroep Peintura viert haar 20 jarig jubileum met een expositie in oude Kerkje Middelbeers 

Peintura is een groep enthousiaste kunstenaars die al 20 jaar wekelijks samen schilderen. Deelnemers zijn Jan Hems, Peter Heuvelmans, Susan Hoeks- Liebregts, Marcel Noordman en Jan van Rijen.  

De schilderijen kenmerken zich vooral door een helder en warm kleurgebruik. De onderwerpen en stijlen lopen sterk uiteen, van figuratief tot abstract. Veel voorkomende thema's zijn onder meer: elementen uit de natuur, karakteristieke gezichten/ portretten, model en dierfiguren dit alles in uiteenlopende formaten.  De grote variëteit aan schilderwerken en -technieken maakt deze expositie tot een uitermate boeiend geheel. 

Het wekelijks samen schilderen in het atelier bij Marcel zorgt voor een continue stimulans en groei in de ontwikkeling van de werken. 

In het Oude Kerkje heeft Peintura eerder al enkele succesvolle groepstentoonstellingen georganiseerd, daarnaast exposeerden zij gezamenlijk in o.a. Muziekschool Veldhoven, het Oude Raadhuis Diessen en Rabobank in Oirschot. 

Jan Hems, Oostelbeers

Jan schildert inmiddels ruim 35 jaar. Hij heeft onder meer lessen gevolgd bij Rob Roàg en Joost Verwey. Jan schildert voornamelijk met olieverf. Naast zijn sterk realistische werken legt Jan zich de laatste jaren vooral met veel passie toe op abstracte schilderijen. 

Peter Heuvelmans, Oostelbeers

Peter is zo’n 23 jaar geleden gaan schilderen bij de Vrije Academie. Hij volgde onder meer lessen bij Carine Aartsen en Joost Verwey. Peter is een liefhebber van de natuur, hetgeen ook terug te vinden is in zijn schilderijen. 

Susan Hoeks- Liebregts, Middelbeers

Zij is in 1998 gaan schilderen via de Vrije Academie onder leiding van Joost Verwey.

Susan heeft een vlotte stijl van schilderen, haar kleurgebruik is opvallend. In haar werk staat vooral de mens centraal. Dit thema verwerkt zij vooral in expressieve gezichten en kleurrijke figuren. Susan heeft een krachtige penseelstreek. Zij schildert heel direct en zet bij voorkeur een onderwerp groot en pakkend op doek. 

Marcel Noordman, Oirschot   

Marcel schildert ruim 30 jaar. Hij heeft onder meer lessen gevolgd bij Rob Roàg, Carine Aartsen en Joost Verwey. Zijn werken zijn overwegend figuratief en vooral kenmerkend door een helder en warm kleurgebruik en een subtiel lichtspel.

De natuur is voor Marcel een belangrijke inspiratiebron en wordt treffend weergegeven in een veelvoud van technieken. Naast olieverf en acryl werkt hij ook regelmatig in gemengde technieken, conté- en pentekeningen en illustreerde hij inmiddels ook enkele boeken.

Regelmatig terugkerende onderwerpen zijn elementen uit de natuur, landschappen, koeien en model.

Marcel exposeerde onder meer bij Galerie Covalenco te Geldrop, Galerie Versmissen te Eersel, Peter van den Braken Centrum te Sterksel, Museum de Weeghreyse Rijsbergen, Museum Kruysenhuis, cultureel centrum den Enck en Rabobank te Oirschot, het Oude Kerkje in Middelbeers, Oertijdmuseum de Groene Poort in Boxtel en Wirtschaftswoche Wittlich (Dld). 

Jan van Rijen, Oirschot

Jan is zo'n 23 jaar geleden begonnen met tekenen en schilderen. Daarvoor fotografeerde hij veel, wat hij ook nu nog vaak doet. Hij heeft onder andere lessen gevolgd bij Marlies Vonk, Carine Aartsen, Anita Hageman, Jeanne van Dijk en Joost Verwey. Zo'n 20 jaar geleden heeft Jan zich vooral  toegelegd op het werken met olieverf. Terugkerende onderwerpen in zijn werk zijn naast landschappen vooral portret en model en maakt af en toe een uitstapje naar het abstracte werk.