Gerry de Groot –van den Akker, Edith Rooijackers- van den Broek en Petra Spijkerboer

30 november t/m 1 december 2019

Deelnemers

Gerry de Groot –van den Akker, Edith Rooijackers- van den Broek en Petra Spijkerboer

Schilderijen

Gerry de Groot –van den Akker

Wielse Kamp 4 - Schijndel - Meierijstad - Instagram; gerrydegrootvandenakker 

Gerry de Groot schildert realistisch met olieverf op doek. Voordat er iets op het doek komt, doet ze voorstudies en maakt ze meerdere schetsen.

In haar werk wil ze de schoonheid van de dagelijkse dingen laten zien. Inspiratie haalt ze uit gewone dagelijkse taferelen. Je moet daarbij denken  aan de weerspiegeling in het water of het tegenlicht in de bladeren van de bomen. Mensen die men dagelijks tegen komt .  Vaak wordt daar de schoonheid niet meer van gezien. Daarnaast is lichtval belangrijk in haar werk.

Daarbij wil ze mensen prikkelen om  met andere ogen naar iets te kijken.

Gerry de Groot heeft haar opleiding gevolgd in België aan de  Academie voor schone kunsten. Momenteel geeft ze ook teken- en schilderles aan volwassen in het spectrum in schijndel. 

Edith Rooijackers- van den Broek uit Veldhoven 

Edith is 57 jaar en is  30 jaar met  plezier in het basisonderwijs werkzaam geweest. Haar diploma schilderen heeft zij in 2016, na 5 jaar les, in Arendonk op de academie gehaald. Graag had  zij het specialiseren er achteraan gedaan, maar door omstandigheden is dit niet gelukt. Wel is zij  bij een amateur schilderclub gegaan en volgt lessen bij een kunstatelier. Haar interesse ligt vooral bij het schilderen van portretten waarbij zij haar inspiratie haalt uit foto's op het internet, boeken en tijdschriften. Werken met olieverf heeft haar voorkeur. Voor haar  betekent schilderen  ontspanning. Het is een fijne hobby waar zij eigenlijk jaren eerder mee had willen beginnen! 

Petra Spijkerboer uit Best 

Petra heeft haar  opleiding gevolgd aan de academie voor Schone kunsten in Arendonk. 5 jaar "schilderen algemeen" en 3 jaar "specialisatie". Zij  schildert  voornamelijk vanuit haar  beleving, hierdoor ontstaan werken die dicht bij haarzelf liggen en waar zij haar  gevoel in kwijt kan. Eenvoud is haar motto. De fascinatie voor de natuur en haar  kleinkinderen heeft haar er toe gebracht om al dat moois vast te willen leggen. Dit komt tot uiting in kleurgebruik en expressie in haar schilderijen.