Gilde St Joris en Gilde St Sebastiaan

19 mei 2019

Deelnemers

Gilde St Joris en Gilde St Sebastiaan

Drinken van de erewijn en tentoonstelling gildes

Gilde Sint Joris Middelbeers heeft samen met Gilde Sint Sebastiaan Westelbeers de eer op zondag 19 mei 2019 een gildedag van Kring Het Kwartier van Oirschot te mogen organiseren. 

Op deze gildedag worden circa 60 gildes en ruim 2000 gildebroeders en – zusters verwacht die hoofdzakelijk uit onze mooie provincie komen. 

Het Jeugdvakantiewerk en JDFR (Jeugd Diabetes Fonds) zijn door de organisatie van de gildedag aangewezen als goede doelen welke financieel door ons zullen worden ondersteund. 

Op het open veld aan de Westelbeersedijk in Middelbeers, gelegen naast het Oude Kerkje, zal het publiek getuige zijn van al het moois wat het gilde te bieden heeft. De optocht met zijn pracht en praal, de wedstrijden in de diverse discipline. 

In het Oude Kerkje is die dag de toonstelling van gilde-attributen, waaronder mooie vaandels, prachtig koningszilver en attributen uit de lange bestaansgeschiedenis van de gilden. Deze tentoonstelling is geopend van 15.00 uur – 17.30 uur. 

Voor wat betreft de overige activiteiten is de begintijd 13.00 uur en eindtijd 00.00 uur in de tent op het open veld. 

De gildedag wordt afgesloten met een spectaculair feest in de tent. De aanwezige gilden zullen zoals te doen gebruikelijk hun vendels nogmaals tonen onder begeleidende muziek van de dj. Deze gildedag wilt u daarom niet missen.

De organiserende gilden hopen op een groot aantal bezoekers.