ExpositieStichting Kubra : Kleur in het kerkje.

6 t/m 7 april 2019

Deelnemers

Wil van Gemert(Vught), An Brzoskowski(Bakel), Franca Schuurmans(’s-Hertogenbosch), Truus de Wijs(Eindhoven), Anne-Marie Hofhuis(’s-Hertogenbosch) en Leny de Vos-van Erp(Empel).

schilderijen en beelden

Stichting KuBra presenteert: ‘Kleur in het Kerkje’ in het Oude Kerkje te Middelbeers

Op zaterdag 6 april om 14.00 uur vindt in het oude Kerkje te Middelbeers, de feestelijke vernissage plaats van de expositie KuBra presenteert: ‘Kleur in het Kerkje’ met muzikale omlijsting. Expositie is te bezoeken zaterdag 6 april van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 7 april van 11.00 tot 17.00 uur. 

Het monumentale kerkje is het perfecte decor voor de expositie ‘Kleur in het Kerkje’.

In tijden van drukte en rumoer komen 6 kunstenaars bijeen om de bezoeker in alle rust te laten genieten van krachtig en kleurrijk, maar ook ingetogen werk….. 

Een kwalitatief hoogwaardige groepsexpositie van stichting KuBra met 6 Brabantse kunstenaars; Wil van Gemert(Vught), An Brzoskowski(Bakel), Franca Schuurmans(’s-Hertogenbosch), Truus de Wijs(Eindhoven), Anne-Marie Hofhuis(’s-Hertogenbosch) en Leny de Vos-van Erp(Empel). 

‘Kleur in het Kerkje’ is een verrassende tentoonstelling met sculpturen van glas (glasfusingtechniek), realistische stillevens, keramische sculpturen met een ziel, expressionistische en dionysische schilderijen en abstracte kleurrijke schilderijen.

Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 130 leden die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben o.a. als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.

De Kunstenaars:

An Brzoskowski vindt de motivatie voor haar thema's in de liefde. Ze wordt geïnspireerd door de liefde die in ieder mens aanwezig is. Ze brengt dat tot uiting in haar keramische beelden. Het krijgt zijn vorm door de verwondering die ze voelt, als ze kijkt naar mensen wanneer hun liefde zichtbaar wordt voor anderen. 

Wil van Gemert, een realistische fijnschilderes, gaat de uitdaging aan om te ontdekken hoe ze met penselen en olieverf, de lichtval, glans, schaduw, donker, licht, kleur en sfeer over kan brengen op paneel of linnen. Gebruiksvoorwerpen inspireren haar om in een zelf gecreëerde situatie deze het best tot hun recht te laten komen. 

Franca Schuurmans is gefascineerd door de trotse houding van Afrikaanse vrouwen en legt deze vast in haar keramische beelden. 

Anne-Marie Hofhuis; Haar portretten zijn expressionistisch en dionysisch, wat staat voor extase en onrust. Ze toont de kwetsbaarheid van de mens. 

Truus de Wijs experimenteert binnen de verschillende glastechnieken. De mens en natuur inspireren Truus in haar ontwerpen. Kenmerkend in haar werk is dat zij verschillende vormen samenvoegt en vormt tot een nieuw beeld.

Leny de Vos-van Erp werkt graag zonder vooropgezet doel. Puur, vanuit gevoelens en ervaringen die in haar ontstaan, soms sluimerend aanwezig zijn en pas echt zichtbaar worden op doek.