Tonny/Annie/Marian

19 t/m 20 november 2016

Deelnemers

Annie Schepens, Tonny Hanegraaf, Marian van der Sanden

Olieverfschilderijen

Expositie Marian, Annie en Tonny.

 

Marian van der Sanden uit Diessen schildert al zo lang ze zich kan herinneren. Haar hart ligt bij het schilderen van stillevens. Haar onderwerpen komen vaak uit de oude doos , maar worden dan geschilderd op geheel eigen wijze, met veel liefde voor sfeer , licht en compositie . Ook het schilderen van portretten vormt voor haar een aangename uitdaging. Op haar website www.marianvdsanden.nl vindt u meer werk. 

Annie Schepens-Versteden heeft dit jaar haar opleiding schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk met grote onderscheiding afgerond. Mijn werk maak ik o.a. op grote en kleine panelen met een speciale ondergrond, wat mij veel vrijheid geeft in het aanbrengen en bewerken van de olieverf. Met mijn geschilderde portretjes probeer ik, zonder overdreven sentiment, gevoelige wezenlijke kenmerken van de geportretteerde te benaderen. Vooral mijn verstandelijk gehandicapte dochter is  op dit moment vaak het onderwerp van mijn werk. 

Tonny Hangeraaf schildert meestal portretten of modellen. Als zij een portret schildert vindt zij het belangrijk dat ze de juiste snaar raakt, met een groot gevoel voor het intermenselijke.  De portretten zijn weergegeven met olieverf op doek. Soms is het doek zelfgemaakt met een bijpassend patroon in het opgespannen doek. Het zijn vaak gedempte kleuren, of alleen grijs tinten.  Bij sommige schilderijen doet het doek (patroon) mee en is het transparant geschilderd, andere schilderijen zijn juist dikker in de verf geschilderd. Wel blijft altijd alles rustig en nooit te opdringerig.

Zij heeft een bedrijfje “Goeie Art”  (goeieart.com) als je deze site bekijkt krijg je een idee wat “Goeie Art” doet. Vanuit “Goeie Art” schildert zij een aantal dagen in de week met mensen die fysiek of geestelijk  beperkt zijn. Deze mensen geven haar inzichten over het leven. Met hun beleeft zij soms zeer intense momenten. Deze mensen zijn een inspiratie bron voor sommige van  mijn schilderijen. Zij is  dan ook heel dankbaar voor het vertrouwen dat zij heeft gekregen van de geportretteerde en hun familie. Mede dankzij deze mensen is deze expositie tot stand gekomen.